fbpx

iPhuck 10 (Viktor Peljevin)

1,100 рсд 935 рсд

Kategorije: , Oznaka:

Opis

Ако сте мислили да вас од Пељевина више ништа не може зачудити – грдно сте се преварили!

У новом роману iPhuck10, овај најталентованији писац данашњице вози вас као највртоглавијим каруселом кроз читав 21. век, и онај који се догодио и онај који ће се тек догодити.

 

Градећи слику блиске будућности у којој ће људи бити у саживоту са вештачком интелигенцијом, Пељевин убада сва болна места нашег времена. Усамљенички „сингл“ животи и отуђени односи које смо као цивилизација свесрдно изграђивали од краја 20. века, планетарна хистерија због технолошке револуције, јалова и испразна уметност и „дискурзивна“ књижевност које су затрпавале свет, остављају, у Пељевиновој визији, поразне последице у скорој будућности у виду чаробне справице, боље од свих ајподова и ајфона нашег времена – ајфака 10.

Бурна љубавна веза главне јунакиње, фалсификаторке дигиталних уметнина, и полицијског алгоритма оличеног у најчувенијег полицијског истражитеља руске књижевности, Достојевсковог Порфирија Петровича, не само да читаоца, према обрасцима детективских романа, доводи до напетости, већ неприметно, кроз смех, пародију и иронију, поставља питање о смислу живота и постојања које свеколика уметност поставља већ 2000 година.

Иако је овим романом Пељевин изрекао беспоштедну критику човечанства и опоменуо га како застрашујуће изгледа пут којим је кренуло, урнебесним хумором а умирујућим тоновима у финалу нарације, он ипак показује љубав и дивљење према људском бићу, позивајући нас све да се вратимо својој суштини, својој људскости.

Dodatna informacija

Godina izdanja

2019

Povez

Mek

Broj strana

370

Format

135×200

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju;iPhuck 10 (Viktor Peljevin)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *