fbpx

Zaljubi se u knjigu!

 
Ako niste zaljubljeni ili prosto ne volite što morate da se osećate dodatno zaljubljivo baš oko tog jednog dana u godini - Dana zaljubljenih - na pravom ste mestu jer mi vam predlažemo da se, za promenu, zacopate u jednu od knjiga na našoj sjajnoj akciji ZALJUBI SE U KNJIGU!
Zavirite u naših PET unikatnih naslova, koje vam preporučujemo zbog izuzetno anti-romantičnih idejno-tematskih okvira, i u naredne dve nedelje na njih ostvarite popust od 35% !
 
 

Džon Vilijams - Stoner

Ako su vaš tip depresivni suvonjavi profani književnosti s pasivnim pogledom na život koji svoju profesiju stavljaju iznad svega (A, budimo iskreni, kome nisu?), onda ste na pravom mestu! A Džon Vilijams je pisac koji će vas rasturiti u paramparčad sjajnim stilom kojim senči najtananija čovečja stanja, kao i ljudske odnose, i komplikovane korelacije akademske zajednice na američkom fakultetu. 

Veštice - Marko Stojkić

Koja voljena osoba ne bi želela na poklon roman Marka Stojkića sugestivnog naziva "Veštice"? Stojkić u svom prvencu zaboravlja na pesničku prošlost, ispisujući maestralnu prozu punu živih likova, sočnih solilokvija, i uzbudljivih događaja, ispričanih i prepričanih kroz usta tri glavne junakinje, čije će se priče preklopiti u napetom završnom poglavlju.

Tunel - Ernesto Sabato

Šta bolje govori o ljubavi nego patološka opsednutost jednog slikara jednom ženom? Pa još sve to upakovano u atmosferu posleratnog Pariza. A napisno tako da je svaka reč baš na svom mestu, čineći od ovog romana primer izreke "otrov se u malim flašicama čuva"!

Zar je to čovek - Primo Levi

S obzirom na antivalentinovsko raspoloženje, preporučujemo vam memoarsku prozu Prima Levija o njegovim iskustvima u koncentracionom logoru u Aušvicu. Levi je uspeo da napiše i izda ovu knjigu svega dve godine pošto je bio oslobođen iz logora, a svoja iskustva i promišljanja o Holokaustu maestralno je prikazao sa dostojanstvenom uzdržanošću u izrazu, ne štedeći pritom čitaoca ni jednog detalja Šoe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *