fbpx

Torba Dostojevski, Stoner i Genije

2,900 рсд

Klasična književnost nikad ne izlazi iz mode! 

Vaše omiljene knjige sada svugde možete da nosite sa sobom u sjajnoj Dotojevski torbi. A za savršen poklon – uparite ih sa Platoovim najvoljenijim modernim klasicima. 

Kultni roman “Stoner” Džona Vilijamsa u maniru surovog realizma dirnuće vas pričom o težini ljudske sudbine, dok će vas “Genije” Klausa Cezara Cerara naterati da se zapitate šta je to u našoj prirodi što nas sprečava da zauvek iskorenimo zlo u ljudima.

 

Trenutno nedostupno

Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

Više o proizvodima: 

  • Torba Dostojevski sa poznatim citatom iz romana “Majstor i Margarita” Mihaila Bulgakova.

„Dostojevski je mrtav.“ – odgovorila je žena sa nešto manje sigurnosti.

„Protestujem!“ – ubacio se Behemot. „Dostojevski je besmrtan!“

Materijal: 100% pamuk (220g)

Dimenzije: 38x42cm

Boja: Bež

Vrsta štampe: Digitalna na vodenoj bazi

  • Genije – Klaus Cezar Cerer

Jedanaestogodišnjeg Vilijam Džejmsa Sajdisa 1910. godine novine opisuju kao “harvardsko čudom od deteta”. Njegov briljantni otac Boris, nekadašnji ukrajinski imigrant, a sada poznati američki psiholog, gorućom ambicijom godinama je pokušavao da oslobodi svet od gluposti i rata – i to kroz obrazovanje. Vilijama je od početka odgajao uz odgovarajuće podsticaje i sada tvrdi da svako dete upotrebom Sajdisove metode može postati genijalno koliko i njegov sin.

Ali kako Vilijam raste, tako sve više želi da se udalji od svojih roditelja i sopstvene prošlosti. U svetu u kom vladaju eksploatacija, profiterstvo i nasilje, on ima samo jednu želju: da sam odlučuje o sopstvenom životu u skladu sa svojim predstavama – bez obzira na posledice.

 

  • Stoner – Džon Vilijams

Kada siromašni Vilijam Stoner upiše studije poljoprivrede na Univerzitetu Kolambija, ni ne sluti da će mu kurs engleske književnosti zauvek promeniti sudbinu i da se nikada više neće vratiti na farmu svojih roditelja. Ostatak života provešće kao profesor, a nakon njegove smrti, malo će kome ostati u sećanju. Međutim, da li je to sve na šta se nečije postojanje može svesti?

Kako godine prolaze, Stoner, doktor književnosti, u svom tihom i stoičkom životu susreće se sa nizom razočarenja: brakom koji propada, ćerkom koja ga odbacuje, karijerom koja ne napreduje i novom ljubavi pod okriljem skandala. Ono što sledi je roman o suštinskoj samoći i melanholiji koji će vas naterati da osećate sve intenzivniju tugu nad ovim junakom, ljudima oko njega i čitavim čovečanstvom. 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju;Torba Dostojevski, Stoner i Genije”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *