fbpx

Komplet knjige o knjigama

Kalvino, Judžinidis, Bivald

3,330 дин. 1,999 дин.

Opis

AKO JEDNE ZIMSKE NOĆI NEKI PUTNIK

Proširujući naše vidike, ovo delo nas poziva da preispitamo svoje stavove o ulozi i značaju priče u životu naroda, društvenih zajednica, i naročito pojedinca. Zašto čitamo? Šta je to što nas tera da započnemo ili nastavimo neku priču? Gde je zapravo njen početak i nazire li joj se kraj? U čemu se ogleda njena snaga i koje su joj slabosti? Kako to da i sami imamo potrebu da onome što nam se u životu dešava podarimo oblik pripovesti? Ulogu tragaoca za odgovorima Kalvino poverava Čitaocu. On mora da nastavi svoju potragu bez obzira na niz prepreka u vidu prekinutih romana na koje nailazi u svom čitalačkom poduhvatu.

ČITAOCI IZ BROUKEN VILA

Junakinja ovog romana je mlada devojka, povučena u sebe, kojoj se u životu ništa naročito nije desilo, pošto je svoje dvadesete godine provela u čitanju knjiga dok je radila kao prodavac u velikoj knjižari u Stokholmu. Kada dobije otkaz i kada je njena dugogodišnja prijateljica iz Amerike, koju je upoznala na nekom od foruma o knjigama, pozove da dođe u jednomesečnu posetu kod nje u Ajovu, život će joj se iznenada promeniti.

Katarina Bivald nam u ovom romanu pokazuje kako ljubav prema knjigama i usamljenički život posvećen čitanju može zapravo da bude izlaz u pravi život, povezivanje sa ljudima, sticanje prijateljstva i spozanaja ljubavi i konačno pripadanje negde i nekome, zato što nam je književnost duboko usadila sve te potrebe i naučila nas kako da se povezujemo sa drugima i budemo ispravni ljudi.

BRAČNI ZAPLET

Ako volite Judžinidisa, volećete i Bračni zaplet…
Ali, ako ga još niste čitali, morate!
Iako naziv Bračni zaplet navodi na ljubavne zavrzlame, ovaj roman je mnogo, mnogo više…

Sa glavnom junakinjom, studentkinjom književnosti, prolazimo razne književne epohe, “razgovaramo” o knjigama i književnosti,
ali i o položaju žena u društvu, o maničnoj depresiji i posledicama te bolesti, kako za samog bolesnika tako i za ljude koji ga vole i okružuju.

Dodatna informacija

Godina izdanja

2018.

Povez

Mek

Format

120×190

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Komplet knjige o knjigama”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *