fbpx

Dolazim po tebe i vodim te sa sobom (Nikolo Amaniti)

1,210 рсд 1,089 рсд

Gde je Iskjano Skalo? Autor ga do tančina opisuje i situira u širu okolinu Rima, podsmevajući se još jednom opštem mestu o netaknutim ruralnim sredinama kao autentičnim čuvarima vrednosti u doba ove naše post-postmoderne papazjanije. Iskjano Skalo je mentalni prostor zagušljive italijanske provincije u kojem je religija neobavezujući privezak kojim se ipak maše, porodica mesto pritajene agresivnosti a škola pretnja za svoje nezaštićene polaznike. Čitalac se u taj prostor uživljava, simpatiše ga, smeje se; tragedija nastaje iznenada, mada je sve upućivalo na nju pre nego što je nepodnošljiva lakoća postojanja sve uravnila.

Trenutno nedostupno

Kategorije: ,

Opis

Gde je Iskjano Skalo? Autor ga do tančina opisuje i situira u širu okolinu RIma, podsmevajući se još jednom opštem mestu o netaknutim ruralnim sredinama kao autentičnim čuvarima vrednosti u doba ove naše post-postmoderne papazjanije. Iskjano Skalo je mentalni prostor zagušljive italijanske provincije u kojem je religija neobavezujući privezak kojim se ipak maše, porodica mesto pritajene agresivnosti a škola pretnja za svoje nezaštićene polaznike. Čitalac se u taj prostor uživljava, simpatiše ga, smeje se; tragedija nastaje iznenada, mada je sve upućivalo na nju pre nego što je nepodnošljiva lakoća postojanja sve uravnila.

 

 

Nikolo Amaniti (1966) – italijanski pisac, rođen u Rimu. U svet književnosti ušao je romanom “Škrge” i zbirkom priča “Blato”. Svetski upeh postigao je romanom “Dolazim po tebe i vodim te sa sobom”.

Posle njega usledili su romani “Ne bojim se”, “Poslednja Nova godina”, “Kako Bog zapoveda”, koji je ovenčan najprestižnijom italijanskom književnom nagradom Strega, “Zabava može da počne”, “Ja i ti”.
Izbor iz njegovih zbirki priča, pod nazivom “Zverinjak”, Plato je objavio 2013. godine.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju;Dolazim po tebe i vodim te sa sobom (Nikolo Amaniti)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *