fbpx

Osvojite vredne nagrade!

Postanite član PLATO ONLINE KLUBA KNJIGE

Svi registrovani članovi našeg online kluba knjige kupovinom na sajtu i korišćenjem vaučera skupljaju posebne bodove tokom cele godine i na kraju svake godine najverniji od najvernijih biće nagrađeni posebnim poklonima i pogodnostima za narednu godinu.

Prilikom registracije dobijate poklon kupon za dodatni popust!

Marko Aurelije - Samom sebi

Razmatranja o samom sebi je dnevnik Marka Aurelija, rimskog cara i poslednjeg velikog predstavnika stoičke filozofije, u kome je car naslikao intimnog sebe, kao onaj umetnik što potomstvu ostavlja svoj portret, čini mu se kao da hodi po jesenjoj šumi, koja je puna mirisa od zlatnog i purpurnog lišća koje vene. Ono što najviše zrači iz toga dnevnika, koji nije drugo nego monolog iz tragedije velikog srca, jeste iskrenost carevih sopstvenih osećanja. Šta su bolovi napravili od njega kao čoveka, muža, roditelja i cara, a šta je on kao mudrac napravio od bolova! Sve što je car-filozof pisao o životu i ljudskoj bedi zadahnuo je osećanjima koja je sam negovao.

Bernhard Šlink - Unuka

Novi roman Bernharda Šlinka

Majkl Šejbon - Čudesne avanture Kavalijera i Kleja

Neverovatne avanture Kavalira i Kleja (The Amazing Adventures of Kavalier & Klay) je roman američkog autora Majkla Šejbona iz 2000. koji je osvojio Pulicerovu nagradu za fikciju 2001. Roman prati živote dva jevrejska rođaka, češkog umetnika Džoa Kavalijera i pisca rođenog u Bruklinu Semija Kleja, pre, tokom i posle Drugog svetskog rata.

Vilijem Šekspir - Koriolan

Koriolan je tragedija Viljema Šekspira, napisana između 1605. i 1608. godine. Komad je zasnovan na životu legendarnog rimskog vojskovođe Gaja Marcija Koriolana. Jedna je od poslednjih Šekspirovih drama.

Džek London - Kralj Alkohol

Memoari jednog alkoholičara.

Štefani for Šulte - Dečak sa crnim petlom

Jedanaestogodišnji Martin nema ništa osim košulje na leđima i svog crnog petla, i zaštitnika i prijatelja. Seljani izbegavaju dečaka koji je previše neobičan. Previše pametan i ljubazan. Radije bi se prema njemu ponašali loše nego da prepoznaju njegove talente. Kada Martin iskoristi šansu i krene sa slikarom, ovaj ga vodi u užasan svet gde, zahvaljujući svom saosećanju i pameti, može da odoli i postane spasitelj onih koji su još neviniji od njega.