fbpx

Osvojite vredne nagrade!

Postanite član PLATO ONLINE KLUBA KNJIGE

Svi registrovani članovi našeg online kluba knjige kupovinom na sajtu i korišćenjem vaučera skupljaju posebne bodove tokom cele godine i na kraju svake godine najverniji od najvernijih biće nagrađeni posebnim poklonima i pogodnostima za narednu godinu.

Prilikom registracije dobijate poklon kupon za dodatni popust!

Benedikt Vels - Tvrdo srce zemlje

Red melanholije, red euforije, nežno ljubavno pismo odrastanju i jednoj posebnoj deceniji.

Bernhard Šlink - Unuka

Novi roman Bernharda Šlinka

Majkl Šejbon - Čudesne avanture Kavalijera i Kleja

Neverovatne avanture Kavalira i Kleja (The Amazing Adventures of Kavalier & Klay) je roman američkog autora Majkla Šejbona iz 2000. koji je osvojio Pulicerovu nagradu za fikciju 2001. Roman prati živote dva jevrejska rođaka, češkog umetnika Džoa Kavalijera i pisca rođenog u Bruklinu Semija Kleja, pre, tokom i posle Drugog svetskog rata.

Vilijem Šekspir - Koriolan

Koriolan je tragedija Viljema Šekspira, napisana između 1605. i 1608. godine. Komad je zasnovan na životu legendarnog rimskog vojskovođe Gaja Marcija Koriolana. Jedna je od poslednjih Šekspirovih drama.

Jukio Mišima - Zlatni Paviljon

Šta menja svet ‒ delo ili znanje? Da li je zlo moguće? Kakav je značaj umetnosti i lepote u čovekovom životu? Kakav je odnos između lepote i ništavila? Kako se osvaja trenutak večnosti i kako se može sagledati večnost trenutka? Složenost duševne pometenosti junaka, koji se sve više prepušta destruktivnim porivima, dočarava se na pozadini turobnih ratnih i posleratnih godina u Japanu.

Štefani for Šulte - Dečak sa crnim petlom

Jedanaestogodišnji Martin nema ništa osim košulje na leđima i svog crnog petla, i zaštitnika i prijatelja. Seljani izbegavaju dečaka koji je previše neobičan. Previše pametan i ljubazan. Radije bi se prema njemu ponašali loše nego da prepoznaju njegove talente. Kada Martin iskoristi šansu i krene sa slikarom, ovaj ga vodi u užasan svet gde, zahvaljujući svom saosećanju i pameti, može da odoli i postane spasitelj onih koji su još neviniji od njega.