Knez Mihailova br. 48 • 011/2625834 • plato.veleprodaja@gmail.com
dugme za pretragu

MOJA KORPA

korpa poručivanje knjiga
naslovna > knjige > Za sva vremena >
Tim Talir ili Prodati smeh
Tim Talir ili Prodati smeh
Godina izdanja: 2011.
Broj strana: 257 str.
Format: 20cm
Pismo: latinica
Povez: mek
ISBN: 978-86-447-0560-4

Tim Talir ili Prodati smeh

Džejms Kris

Tim Talir je dečak sa neobično zvonkim smehom koji pleni. Kada posle gubitka oca ostane sam sa maćehom i polubratom, jedina radost u njegovom životu biće tajni odlasci na hipodrom gde ga je nekada otac vodio da se klade na konjskim trkama. Tim Talir tamo upoznaje neobičnog gospodina, barona De Ovađa, koji mu nudi čudnu pogodbu: da može da dobija sve opklade na koje se opkladi, što će ga dovesti do velikog bogatstva, ali za uzvrat svoj smeh ustupa tom gospodinu. Kada junak romana bude lakomisleno potpisao taj ugovor, shvatiće da je onaj s kim ga je potpisao niko drugi do sam djavo, i da se tako odrekao najvežnijeg što je u životu imao: svog zvonkog, gugutavog smeha.

Pred njim će biti težak zadatak da povrati svoj smeh. Na tom putu srešće trojicu dobrih ljudi koji će mu biti prijatelji i pomagači, ali će upoznati i čitav uzbudljiv svet velikih poslova, finasija, otmenih hotela, privatnih aviona. Ono što Tim mora da shvati jeste da postoji samo jedna okplada koju baron ne može da mu ostvari…

Džejms Kris je tradicionalnu priču o družbi s đavolom i trgovinom s đavolom predstavio kroz uzbudljiv avanturistički roman za decu koji ima jasnu vaspitnu ulogu i kojim se mladi čitaoci upućuju na traganje za pravim ljudskim vrednostima u sebi samima a ne u svetu oko sebe koji ne mora da bude uvek moralan, prijateljski, pošten, lep, iskren.

Cena na sajtu: 160,00 din

Cena u knjižari: 200,00din

Popust za članove: 20%