Knez Mihailova br. 48 • 011/2625834 • plato.veleprodaja@gmail.com
dugme za pretragu

MOJA KORPA

korpa poručivanje knjiga
naslovna > knjige > Za sva vremena >
Poklonjeno lice
Poklonjeno lice
Godina izdanja: 2014.
Broj strana: 488 str.
Format: 20cm
Pismo: latinica
Povez: mek
ISBN: 978-86-447-0665-6

Poklonjeno lice

Hajnc Konsalik

Poklonjeno lice je istovremeno avanturistički ratni roman i psihološka drama koja nastaje sa gubitkom fizičkog identiteta.

Erih Švabe je jedan od mnogobrojnih vojnika koji je sa fronta doveden u vojnu bolnicu za ranjenike sa teškim povredama lica. Bolni procesi suočavanja sa svojom unakaženom spoljašnjošću postaju još složeniji onda kada se ona mora podeliti sa porodicom. Životni ispit na kojem će se naći ljubav Erihove žene, predstavljaće splet uzbudljivih izazova, iskušenja, zamena identiteta koji svi vode jednoj istini o tome da suština čoveka nije u pojavi nego u onom što on jeste svojim bićem.

Istovremeno, u ovom romanu iščitava se osuda nacističkoj Nemačkoj, gde kroz sliku njenih vojnika sa uništenim, monstruoznim licima, provejava portret nje same. Kao nijedan pisac u to vreme, Konsalik slika Nemačku posle rata koja je ostala „bez lica” i kojoj će, poput njenih ranjenika, trebati mnogo vremena da zaceli i izgradi novo lice i novi identitet.

Pored istorijsko-političkog angažmana i afirmisanja porodične ljubavi i morala, ovaj roman temom lica i maske, njenim uiverzalnim simboličkim spektrom, korespondira sa današnjim vremenom u kojem pod diktatom “dobrog izgleda” u raznolikosti spoljašnjih maski preostaje samo jedan prazan i istovetan identitet mnoštva.

Cena na sajtu: 792,00 din

Cena u knjižari: 990,00din

Popust za članove: 20%