Kategorije izaberi svoju

Če Gevara - revolucionaran životIstorija / Savremena istorija

Če Gevara - revolucionaran život

Broj pregleda: 748

Autor: Džordž Anderson Li

Izdavač: LEO COMMERCE

Kategorija: Istorija / Savremena istorija

Na sajtu od: 14.10.2009.

ISBN: 9788679500397

Kupi:

Cena: 999,00 din.

Cena sa uračunatim popustom za članove: 899,10 din

Napomena:

Cena dostave za Srbiju iznosi 180,00 din

Kratki opis

Rezime

Džon Li Anderson dobio je jedinstveni pristup arhivi kubanske vlade i pristanak na potpunu saradnju Čeove udovice Aleide, koja u knjizi prvi put javno govori o svom pokojnom suprugu. Autor je takođe dobio odobrenje da objavi tajna dokumenta, među kojima je i nekoliko Čeovih ličnih dnevnika. Osim toga, za vreme istraživanja, razotkrio je misteriju staru dvadeset osam godina - približnu lokaciju Če Gevarinog tela u Boliviji. Nema sumnje da će ovo veličanstveno delo opstati kao definitivan portret čoveka koji je jedan od najfascinantnijih istorijskih ličnosti dvadesetog veka.

 

Če Gevara - revolucionar, vojni strateg, filozof, ekonomista, lekar i blizak prijatelj Fidela Kastra - doživeo je da ga narod proglasi legendom. San mu je bio epske prirode: želeo je da Latinsku Ameriku i ostatak nerazvijenog sveta ujedini oružanom revolucijom, kako bi jednom zasvagda stao na put siromaštvu, nepravdi i uskogrudnom nacionalizmu koji je tokom vekova natopio zemlju krvlju. Če je posedovao fanatičnu revnost; ipak, na kraju je skupo platio svoju ideju i, nakon smrti, postao je internacionalni simbol mučenika.

 

 

ČE GEVARA: Revolucionaran život priča je koja putuje od glavnih sedišta revolucije, Havane i Alžira, do bojnih polja u Boliviji i Kongu i od sedišta moći, Moskve i Vašingtona, do raja za izgnanike - Majamija, Meksika i Gvatemale. Ovo je epska priča o revoluciji i međunarodnim tajnim spletkama koja evocira vreme burnih promena u svetu - vreme koje je obeležilo natezanje svetskih supersila, Sjedinjenih Američkih Država i Sovjetskog Saveza, ispoljavajući se kroz „male ratove" širom sveta.

„Fenomenalan priručnik o pravom životu legendarnog heroja."

Ian Tomson, Indipendent

str. 790 - tvrdokoričen povez - format 153mm x 233mm

 

 

 

 

Biografija autora

Biografija

Sajam